Gratis verzending vanaf €20

Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn

Ferdie Migchelbrink  

ISBN 9789066658363 | 352 pagina's | Paperback | 1e druk, 2007
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Speciale docentenwebsite: Actieonderzoek Zorg en welzijn

Actieonderzoek staat volop in de belangstelling in zorg en welzijn. Het wordt steeds vaker en ook steeds meer gebruikt. Het lijkt soms wel of dat (bijna) iedereen actieonderzoek doet. Actieonderzoek wordt vaak gemakkelijk voorgesteld. Actieonderzoek is dubbel zo moeilijk als traditioneel onderzoek, maar tegelijkertijd dubbel zo effectief. Het is een krachtige onderzoeksbenadering die bruikbare kennis levert om gezamenlijk de praktijk van welzijn en zorg te verbeteren.

Op dit moment is een praktisch georiënteerd boek toegesneden op actieonderzoek in zorg en welzijn niet beschikbaar. Dit boek voorziet in deze behoefte. Ferdie Migchelbrink wijst de weg in het adequaat gebruik van actieonderzoek in zorg en welzijn. Hij geeft handreikingen aan mensen die willen kennismaken met actieonderzoek en willen leren zelf actieonderzoek te doen. Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn biedt een overzicht van opvattingen, ideeën en richtlijnen voor het opzetten, uitvoeren en begeleiden van actieonderzoek. Verder komen aan de orde achtergronden, grondslagen, modellen, methoden en technieken van actieonderzoek en casuïstiek.

Actieonderzoek voor professionals in zorg en welzijn wordt gevoed door inzichten en ervaringen opgedaan in een reeks van jaren in onderwijs en onderzoek en is daarmee uitermate geschikt voor studenten en hun begeleiders en beroepsbeoefenaren in zorg en welzijn.

Speciale docentenwebsite: Actieonderzoek Zorg en welzijn
Artikel in Sociologie Magazine, juni 2015
Recensie CNV Zorg Primair, nummer 4, 2010
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: