Gratis verzending vanaf €20

En ze leefden nog lang en gelukkig

Kinderen en echtscheiding

Liesbeth Groenhuijsen  

ISBN 9789066659322 | 192 pagina's | Paperback | 3e druk, 2013
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Globaal eindigt één op de drie huwelijken in een scheiding. In veel gevallen zijn er kinderen betrokken bij deze scheidingen. Dit boek gaat over hen, over de betekenis van scheiding in het leven van een kind. Wat verliest het kind, wat ervaart het kind, hoe verwerkt het een scheiding en wat betekent een scheiding voor zijn ontwikkeling op korte en op langere termijn?

Echtscheiding is inmiddels een verworven recht van volwassenen. Als volwassenen hechten wij veel waarde aan de vrijheid om ons leven en onze relaties zo in te richten, dat we maximaal geluk en bevrediging kunnen bereiken.We willen er daarbij graag van uitgaan dat datgene wat goed is voor ons, indirect ook goed is voor onze kinderen. Maar is dat wel altijd zo? Er valt over dit onderwerp heel wat meer te zeggen dan de open deuren en de oneliners die de ronde doen. En het is allicht beter als je bij je beslissingen de feiten kent. De auteur is nadrukkelijk niet 'tegen' scheiden, ook niet als er kinderen in het spel zijn. In haar werk bij de Raad voor de Kinderbescherming heeft zij ervaren hoe ouders vaak worstelen met het verdriet van een vastgelopen relatie.

Dit boek is dan ook een gids voor hen. Het biedt de nodige praktische adviezen en richtlijnen, daarnaast komen allerlei aspecten van scheiden aan de orde. De lezer krijgt geen recepten aangereikt, wel achtergronden en overwegingen waarbij het verhaal van de kinderen centraal staat.

Het boek is primair bedoeld voor ouders, maar kan ook hulpverleners en juristen toegespitste ontwikkelingspsychologische kennis en inzichten verschaffen.

Verdere informatie over Mevrouw Groenhuijsen is te vinden op haar website: pedagogischadvies.eu.

En ze leefden nog lang en gelukkig is verschenen in de serie Ouders Online.
 

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp