Gratis verzending vanaf €20

Rechtspraak - Kromspraak

Beslissen over kinderen na scheiding

Liesbeth Groenhuijsen  

ISBN 9789085602002 | 272 pagina's | Paperback | 1e druk, 2022
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Veel kinderen maken de scheiding van hun ouders mee. Te veel scheidingen lopen uit op een langdurig conflict, met alle schade van dien. Dat zou beter moeten!

Rechtspraak - Kromspraak is een pleidooi om bij beslissingen over kinderen uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Wat weten we eigenlijk over wonen in twee huizen? Is het gevaarlijk of normaal dat kinderen voorkeuren hebben? Kromspraak kan weer rechtspraak worden als we de kennis over kinderen voluit benutten. We kunnen kinderen recht doen als hun opvoedingsvraag hét uitgangspunt wordt. Zorgverdeling na scheiding is in dat denkmodel geen doel. Het is een middel om de opvoedingsvraag van het kind te voorzien van een opvoedingsantwoord door beide ouders de rol te laten nemen die aan de ontwikkeling zoveel mogelijk bijdraagt.

Professionals, maar ook ouders en geïnteresseerden, zullen in dit boek naast kennis en analyses ook handreikingen vinden voor hun handelen.

MediaRecensie

''Elk hoofdstuk begint met een stelling, gebaseerd op een veelvoorkomende aanname. Deze stelling wordt uitgelegd en besproken aan de hand van theorie, kennis en praktijk. Daarna volgt de conclusie over de houdbaarheid van de stelling. In mijn ogen een waardevolle en verantwoorde indeling om alle informatie die de auteur kwijt wil te ordenen.
De schrijftrant is prettig, de auteur praat tegen de lezer alsof je bij haar in de kamer zit. Juridische aspecten van de situatie waarin ouders en kind terechtgekomen zijn, formuleert ze toegankelijk.''

- Uit een recensie van Kinder- & Jeugdpsychotherapie, jaargang 50, nummer 3, 2023

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: