Gratis verzending vanaf €20

Ouderschapsplan

De vele gezichten van het belang van kinderen

Liesbeth Groenhuijsen  

ISBN 9789066657342 | 136 pagina's | Paperback | 2e druk, 2014

Omschrijving

Wie ingrijpende beslissingen moet nemen over kinderen, kan niet volstaan met een verwijzing naar hét belang van het kind. Dat belang is veelvormig, heeft vele gezichten en moet in al zijn aspecten bekeken en gewogen worden. Dat geldt zeker bij het maken van een ouderschapsplan. Als ouders gaan scheiden moeten ze daarin aangeven hoe zij de zorg voor hun kinderen denken te gaan regelen. Het is goed dat de wetgever een ouderschapsplan verplicht heeft gesteld. Als ouders hun echtscheiding goed regelen, kan dat namelijk veel schade voor kinderen voorkomen.
Ouderschapsplan. De vele gezichten van het belang van het kind is voor het maken van zo’n plan een praktische handleiding. Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek en ruime praktijkervaring geeft de auteur bouwstenen voor een solide plan.

Met name ouders kunnen er hun voordeel mee doen. Maar ook mediators, kinderrechters raadsonderzoekers en advocaten vinden in dit boek handreikingen om de kwaliteit van ouderschapsplannen recht te laten doen aan de vele belangen van kinderen.

Liesbeth A. Groenhuijsen, psycholoog en orthopedagoog, heeft in haar jarenlange ervaring als gedragsdeskundige bij de Raad voor de Kinderbescherming, en daarnaast in haar eigen Adviespraktijk, honderden ouders en kinderen gesproken en geadviseerd. Zij heeft meerdere publicaties op haar naam staan over de problemen rond scheiding.

... Het boek vormt een praktische handleiding; heel veel invalshoeken worden besproken en behandeld. Bijvoorbeeld het recht op omgang, gelijkwaardig ouderschap, gezag, rechten en plichten, wensen van de kinderen, eventuele nieuwe partners, een ouderschapsplan maken en uitvoeren enzovoort...´ uit een recensie van NBD/Biblion.

Verdere informatie over deze auteur; Mevrouw Groenhuijsen. Is te vinden op haar website: pedagogischadvies.eu.