Gratis verzending vanaf €20

Weekendvaders / Wie kent vaders?

Boek met luisterverhaal (audio)

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789066657885 | 128 pagina's | Paperback | 2e druk 2018

Omschrijving

Bij een scheiding blijven de kinderen meestal bij de moeder wonen en de vader heeft in het meest gunstige geval een omgangsregeling. Niet eenvoudig. Gescheiden vaders zijn gescheiden van hun kinderen zonder dat ze dat willen. Kinderen raken gescheiden van hun vader zonder dat ze daar voor kiezen. De oude gevoelens tussen vader en kind zijn er nog, maar hoe behoud je die? Je wilt vader zijn, geen pretvader. Vaders hebben hun eigen betekenis voor kinderen. Die gaat niet verloren, maar hoe houd je contact, hoe blijf je in elkaars leven verbonden?

In Weekendvaders / Wie kent vaders? probeert Martine Delfos de betekenis van vaders voor hun kinderen te laten zien en hoe ze dit in een omgangsregeling vorm kunnen geven. Het is geen boek met tips wat vaders moeten doen in het weekend, maar het gaat over vaderschap in het algemeen en over gescheiden vaderschap in het bijzonder. Een boek waarin vaders hopelijk steun vinden hoe ze met hun kinderen verbonden kunnen blijven.
Weekendvaders / Wie kent vaders? is bedoeld voor vaders die gescheiden zijn, maar ook voor allen die met scheiding te maken hebben, waaronder hulpverleners en advocaten, is het nuttig.

Dr. Martine F. Delfos is psycholoog/therapeut/wetenschapper. Zij werkt als therapeut onder andere met relatieproblematiek, autisme en eetstoornissen. Ze verzorgt nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen en hecht zij eraan dat wetenschap toepasbaar is in de praktijk.

Bij het boek hoort het verhaal van ‘Spring, het eekhoorntje’. Deze is
als luisterverhaal, ingesproken door Martine Delfos, hier te beluisteren en te downloaden.

Zie voor een compleet overzicht van echtscheidingsboeken, de website scheidingsboeken.nl
 

Cursussen bij dit boek

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte over dit onderwerp