De doula

Emotionele steun bij je bevalling

Saskia Bruyn   Thea van Tuyl  

ISBN 9789088503078 | 120 Pagina's | Paperback | 1ste druk, 2012

Omschrijving

Het begrip ‘doula’ (zwangerschapscoach of bevallingscoach) duikt de laatste tijd vaak op in de media. Maar wat is een doula? Wat kan zij voor je doen? Voor wie is het verstandig om een doula te nemen? Hoe vind je er één?

De doula is een handzaam boek voor aanstaande ouderparen en alleenstaande zwangeren waarin het nieuwe beroep van de doula wordt belicht. Aan bod komen de rol van de doula vóór, tijdens en na de bevalling en het wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat de doula bijdraagt aan een aangenamere en veiligere bevalling. Daarnaast wordt de plek van de doula in het ‘team’ rondom de bevalling nader uitgelegd.
Kortom: een must-have als je zwanger bent en piekert over je bevalling en een ideaal cadeautje voor een zwangere vriendin of familielid.

Saskia Bruyn is tekstschrijver, webmaster van doula.nl en ervaringsdeskundige; in 2000 beviel zij van dochter Eddi met hulp van een doula.
Thea van Tuyl is medeoprichter van de doula-opleiding in Utrecht. Zij is door haar jarenlange betrokkenheid bij de Vereniging Samen Bevallen en het European Network of Childbirth Associations uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van zwangerschap en bevallingen.
 

Reviews

"Voor vrouwen (en partners) die twijfelen of een doula voor hen wel of geen goede keuze is, biedt het boek meer dan genoeg handvatten om de definitieve keuze hierover te maken. Ook voor de zwangere die besluit niet voor de doula te kiezen bevat het boek toch nuttige adviezen, zoals over het geboorteplan en de fysiologie van debaring. De algemene toon is geruststellend en nuchter, het houdt of zet de zwangere met beide benen op de grond. (...) En juist die nuchterheid is waar de Nederlandse zwangere anno 2012 misschien wel het meest behoefte aan heeft."
- Uit een recensie van KNOV (Tijdschrift voor Verloskundigen), september 2012: De Doula