Gratis verzending vanaf €20

Alledaags Ouderschap

Parel van Panama  

ISBN 9789088504372 | 64 pagina's | Paperback
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Parel van Panama belicht de volle breedte van alledaags ouderschap. Niet alleen de interactie met haar zoon komt aan bod, ook die met docenten, artsen en voorlichters in de ouderkamer. Zij schrijft over de invloed van haar eigen opvoeding en belicht de binnenwereld van het wikken en wegen als moeder en de buitenwereld waarin wordt afgestemd met de vader, ervaring uitgewisseld met collega’s of ouders op het schoolplein - en waar deskundigen gevraagd en ongevraagd hun stem laten horen.

De columns schetsen situaties die ouders zullen herkennen, maar zelden bespreken. Over opvoeden willen ouders nog wel praten, maar wat ouderschap met je doet: dat houden zij grotendeels voor zichzelf. Zo ook de meeste columnisten. Van Panama, echter, maakt haar kwetsbaarheid als ouder zichtbaar - en daarmee die van andere ouders.

De columns zijn herkenbaar voor ouders en bieden (beginnende) professionals zicht op het perspectief van ouders.

Parel van Panama schreef deze columns voor het tijdschrift Ouderschapskennis: een vakblad voor professionals die met ouders werken. Het richt de focus op stagnerend ouderschap maar wil ook kennis over het gewone ouderschap verzamelen. Daaraan draagt Van Panama bij met haar columns.

Parel van Panama is een pseudoniem.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: