Gratis verzending vanaf €20

Ouderschap is jongleren

Groeiboek voor ouders

Carolien Gravesteijn   Susan Ketner  

ISBN 9789088509124 | 160 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2020
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Dit groeiboekje bereidt ouders voor op het ouderschap. Ouderschap is jongleren, zeker in de eerste jaren waarin de oudervaardigheden nog moeten groeien. De informatie, inzichten en tips in dit lees- en werkboek is gebaseerd op vier jaar onderzoek van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden.

Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk dat de ouder goed in zijn en haar vel zit. Ouders zijn meer dan vader en moeder. Ze onderhouden een relatie, een huishouden, financiën, combineren zorg en werk. Kortom ze houden veel ballen in de lucht.

Vanuit de ervaringen van ouders en vanuit wetenschappelijke inzichten krijgen ouders in deze publicatie handvatten om de uitdagingen van de pittige eerste jaren beter aan te kunnen. Ieder hoofdstuk biedt informatie over een aspect van het ouderschap: welke ontwikkeling maken ouders door, welke levensvaardigheden hebben ze nodig, hoe regel je de werk-privébalans, wat doet ouderschap met je partnerrelatie, gevolgd door concrete adviezen en ideeën en een afsluitend werkblad dat houvast kan bieden.

Pedagogisch professionals, centra voor jeugd en gezin, gemeenten, verloskundigen, consultatiebureaus kunnen met dit groeiwerkboek ouders op weg helpen naar voorbereid ouderschap.

Review

"Ouders houden veel ballen in de lucht. Dit groeiboek bereidt je voor op het ouderschap. Welke ontwikkeling maak je als ouder door? Welke levensvaardigheden heb je nodig? Hoe regel je de balans tussen werk en privé? Wat doet ouderschap met je partnerrelatie? Ervaringen gecombineerd met wetenschappelijke inzichten geven handvatten om de eerste jaren beter aan te kunnen. Een praktisch lees- en werkboek om je oudervaardigheden te ontwikkelen."
- Uit een recensie van Juvent (november 2020)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: