Gratis verzending vanaf €20

Ik ben aan ze gehecht

Over gehechtheid als een boei in nood PICOWO-reeks Deel 3

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088504631 | 64 pagina's | Paperback | 2e druk, 2014
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Hechting, of gehechtheid, is een belangrijk thema in opvoeding en hulpverlening. Problemen in hechting worden zowel overschat (dit kan bijvoorbeeld voorkomen in de hulpverlening), als onderschat (bijvoorbeeld in geval van scheiding). Het gaat erom of kinderen een gevoel kunnen ontwikkelen dat er mensen beschikbaar zijn als ze een probleem hebben of in nood zijn. Een veilige gehechtheid is het fundament voor het ontwikkelen van duurzame en betekenisvolle relaties.

In dit handzame boek beschrijft Martine Delfos op een toegankelijke manier wat gehechtheid is en hoe het zich ontwikkelt. Daarbij wordt aandacht besteed aan situaties die invloed uitoefenen op de vorming van gehechtheid, zoals scheiding, adoptie, pleegzorg. Ook besteedt ze aandacht aan de maatschappelijke context waarbinnen de gehechtheid gevormd moet worden.

Dr. Martine F. Delfos is biopsycholoog, therapeut en wetenschapper. Binnen haar vakgebieden is ze erg actief en verschijnen met regelmaat nieuwe publicaties van haar hand. Zij werkt als therapeut onder andere met meervoudig getraumatiseerde mensen, relatieproblematiek, autisme en eetstoornissen. Ook verzorgt ze nascholing aan psychologen, orthopedagogen, artsen, maatschappelijk werkers en groepsleiders. Als wetenschapper ontwikkelt zij modellen en hecht ze er veel waarde aan dat wetenschap toepasbaar is in de praktijk. Dit boek over gehechtheid is deel 3 uit de serie vanuit haar instituut, het PICOWO. Meer informatie over haar werk is te vinden op: www.mdelfos.nl
 

Recensies

"Een veilige hechting is het fundament voor het ontwikkelen van duurzame en betekenisvolle relaties, aldus biopsycholoog, therapeut en wetenschapper Martine Delfos die in het boek Ik ben aan ze gehecht. Over gehechtheid als een boei in nood op toegankelijke wijze beschrijft wat gehechtheid is en hoe het zich ontwikkelt. Ze besteedt daarbij aandacht aan situaties die invloed uitoefenen op de vorming van gehechtheid zoals scheiding, adoptie en pleegzorg."
- Uit KraamSupport 5 (2013): Belang van hechting

 “In dit handzame boek beschrijft Martine Delfos op een toegankelijke manier wat gehechtheid is en hoe het zich ontwikkeld. Daarbij wordt aandacht besteed aan situaties die invloed uitoefenen op de vorming van gehechtheid, zoals scheiding, adoptie, pleegzorg, verlies door overlijden van ouder of broer of zus. Ook besteedt ze aandacht aan de maatschappelijke en culturele context waarbinnen de gehechtheid gevormd moet worden.”
- Uit een recensie van Vlaams tijdschrift voor Orthopedagogiek (VtvO).

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: