Gratis verzending vanaf €20

Hechtingsstoornissen

Praktijkgericht therapiehandboek voor ernstige hechtingsstoornissen bij kinderen

Niels P. Rygaard  

ISBN 9789066658356 | 220 pagina's | Paperback | 5e druk 2022

Omschrijving

Hoe zijn hechtingsstoornissen aan hun symptomen te herkennen? Om welke behandeling vragen hechtingsgestoorde cliënten in de uiteenlopende fasen van persoonlijkheidsontwikkeling? En welke maatregelen zijn geboden om een gezonde hechting in de vroege kindertijd te waarborgen?
In dit therapiehandboek worden deze vragen uitvoerig aan de orde gesteld. Naast theoretische kennis biedt de auteur vooral een grote hoeveelheid aanwijzingen voor de therapeutische praktijk.
Elke stap gaat vergezeld van casusbesprekingen en checklists voor de behandelingspraktijk.
Hoofdstukken over adoptie, aandachtsstoornissen en seksueel misbruik geven de lezer aanvullende handvatten voor de diagnose en behandeling in de eigen praktijk.

Het multidisciplinaire therapiehandboek Hechtingsstoornissen is daarom onmisbaar voor professionals die werken met hechtingsgestoorde kinderen: psychologen, psychiaters, kinderartsen, pedagogen, sociaal werkers, therapeuten, pleegouders en leerkrachten.

De auteur heeft een eigen website : http://www.nielspeterrygaard.com/  en een overzicht van recente artikelen is te zien via Academia.edu

Vertaling: Sonja Nijon-Noorman.
 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: