Gratis verzending vanaf €20

Sozio | Sociaal en Digitaal: een groeiende combinatie

Sozio-2

ISBN 9789085602743 | 82 pagina's | Paperback | 1ste druk 2023 | juni
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op sociaaldigitaal.nl

Omschrijving

Bekijk hier de inhoudsopgave.

Digitalisering: we kunnen er niet meer omheen. Online bankzaken regelen, digitale handtekeningen, vergaderen met collega’s, online gesprekken met cliënten, boeken lezen, live locaties delen... Zelfs binnen de zorg krijg je een computergestuurde stem, die jou om informatie vraagt.

Je bent tegenwoordig bijna verplicht om een tablet, computer of smartphone te hebben, anders kom je niet meer mee. In een tijd als deze zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, maar ook de hiermee gepaarde risico’s mogen we niet uit het oog verliezen. Hackers, phishing mails; het is aan de orde van de dag. En wat te denken van de werkgelegenheid; bepaalde werkzaamheden worden vele malen sneller uitgevoerd door een computer. Hoe ver zijn ze al niet met artificiële intelligentie (AI)… Er komt een tijd dat de mens vervangen wordt, maar gelukkig is het nog niet zover.

Kortom: De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op, waarbij er veel kansen worden gecreëerd, maar zeker ook rekening moet worden gehouden met de keerzijde van de digitale middelen. Daarbij is er nog steeds een aanzienlijke groep mensen, waaronder een hoop ouderen, voor wie het lastig is om hierin mee te komen. De snelle ontwikkelingen kunnen zo dus ook weer ongelijkheid in de hand werken. In dit themanummer lees je van alles over deze ontwikkelingen en de impact hiervan binnen het sociaal domein. Stof tot nadenken dus!

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: