Gratis verzending vanaf €20

Werken met hoofd, hart en handen

Kracht van de sociale professional

Marco Brok   Eveline Vollbracht  

ISBN 9789088506253 | 168 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2016
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Sociale professionals staan in de belangstelling. In het sociale domein nemen zij een centrale positie in. Dat is geen eenvoudige plek. Het zijn roerige tijden en de samenleving vraagt veel van ze: flexibiliteit, betrokkenheid, beoordelingsvermogen en creatieve oplossingen. En bovenal effectiviteit.

Wie zijn die sociale professionals die dit moeilijke maar boeiende werk doen? Welke waarden, drijfveren en passies nemen zij mee in hun dagelijkse werk? Wat motiveert hen? Hoe kunnen ze zich staande houden en aantonen dat wat zij doen, werkt? Dit boek helpt de sociale professional inzicht te krijgen in zijn eigen handelen en motivatie. Kort gezegd op professionele wijze met hoofd, hart en handen (cognitie, emotie en gedrag).

Aan de hand van verhalen, anekdotes en gesprekken creëren de auteurs een veelkleurig beeld van de sociale professional en hun werkpraktijk. Het boek houdt hen een spiegel voor en biedt een boeiend inkijkje in hun werk. Op basis van literatuur wordt aangetoond waarom zijn werkwijze resultaat heeft en een goede keuze is. Handig om als sociale professional ook te kunnen uitleggen dat je werkwijze -motivatie, inleven, meeleven, humor, reddende engel- een effectieve bijdrage levert.

Dit boek is geschreven voor hulpverleners, leidinggevenden en opleiders in het hele brede sociaal domein: van groepswerk, sociotherapie, maatschappelijk werk, pedagogisch werk, reclassering, sociale verpleging tot jeugdzorg.
Eveline Vollbracht is maatschappelijk werker in de revalidatiezorg en specialist op het gebied van ervaringsdeskundigheid. Marco Brok is sociaal werker en werkte in de ouderenzorg, de psychiatrie en het reclasseringswerk.
 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: