Gratis verzending vanaf €20

Quo Vadis?

Richting vinden als je je verloren voelt [E-boek]

Prof.dr. Manfred F.R. Kets de Vries  

| E-ISBN 9789461540478 | 160 pagina's | E-book | 1e druk, 2021
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Geschreven in een tijd van wereldwijde pandemie, waarin we gedwongen zijn om eeuwenoude existentiële vragen onder ogen te zien:  Waarom zijn we hier? Quo Vadis?

Het thema is buitengewoon relevant voor leiders, managers en iedereen die betekenis en authenticiteit in zijn werk en leven wil brengen.

Manfred Kets de Vries betoogt dat we deze fundamentele en verontrustende vragen aan de orde moeten stellen als we volledig en zinvol willen leven. Te veel mensen worden op maandagochtend wakker en doen hetzelfde als elke maandag. Ze gaan naar hun werk en functioneren op de automatische piloot zonder zich af te vragen wat hun doel is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons leven rijk, zinvol en bevredigend is? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn?

Dit is een boek over de dood en de angst voor de dood, over angst en absurditeit; maar het gaat ook over uithoudingsvermogen, eerlijkheid, welzijn, verantwoordelijkheid, leven met harde waarheden, betekenis creëren en geluk.

Quo Vadis? laat ons voluit kijken naar de dingen die we liever niet zien. Het is een boek dat geen blad voor de mond neemt, maar verre van somber is. In plaats daarvan laat Kets de Vries zien dat ons leven wordt verrijkt, en ons vermogen om betekenis te geven en geluk te vinden wordt vergroot, wanneer we de onvermijdelijke prijs erkennen die we moeten betalen voor het kennen van onze eigen geest en het begrijpen van ons onvermijdelijke einde.

 

Liever een gedrukt exemplaar? kijk op deze pagina

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Uitgeverij SWP