Gratis verzending vanaf €20

Dat nare gevoel (Ebook)

over seksueel misbruik en wat je ertegen kunt doen

Dr. Martine F. Delfos  

| E-ISBN 9789461540430 | 52 pagina's | E-book | 3e druk
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

Seks is interessant en spannend. Het kan vreselijk leuk zijn, maar het kan ook vervelend zijn. Als seks tegen je zin gebeurt kan je er een heel naar gevoel door krijgen. Belangrijk bij seks is of je eraan toe bent, of je het echt wilt, en of de ander jouw grenzen respecteert.

Soms gaat het met seks helemaal verkeerd, dat is wanneer een ander misbruik van je maakt.

In dit boek vind je informatie over seksueel misbruik. Wanneer is iets nu seksueel misbruik en wat kun je ertegen doen? De ene arm om je heen is prettig en de andere voelt plotseling vreemd. Hoe kan dat? Het erge van seksueel misbruik zit in het nare gevoel dat je erbij krijgt. Je raakt ervan in de war. Je begrijpt het niet goed, je voelt je schuldig. Je weet niet of je nog wel iedereen kan vertrouwen.

Martine Delfos beschrijft in heldere taal hoe je als kind, maar ook als jongere, in een complex web van machtsmisbruik, schaamte en onlustgevoelens terecht kan komen. Ze vertelt je wat je eraan kunt doen en hoe je het kunt stoppen.

Het boek beschrijft niet alleen de problemen met seksueel misbruik in de werkelijkheid, in real life, maar ook wat er speelt via internet en mobieltjes. In de virtuele wereld speelt een andere dynamiek die een andere weerbaarheid van jeugdigen vergt.

Het boek is voor meisjes en jongens in de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school. Het kan ook als voorlichtingsmateriaal gebruikt worden op school. Het boek is tevens een belangrijke bron van inzicht in de gevoelens van jeugdigen die misbruikt zijn.

In deze serie verschijnen twaalf delen. Voor informatie zie overzicht en www.mdelfos.nl.

 

Uit Dat nare gevoel

Het is pas verkeerd als jij iets niet wilt en je niet goed weet hoe je het tegen moet houden. En het is helemaal verkeerd als de ander de baas speelt en zijn zin doordrijft.

Je mag ALTIJD NEE zeggen tegen seksuele spelletjes waar je geen zin in hebt. ALTIJD, ook als je er leuke cadeautjes voor hebt gekregen. Het is alleen slimmer om de cadeautjes van zo iemand niet aan te nemen!

Maar wat je ook zelf doet of hebt gedaan, je hebt er altijd recht op om geen seksueel misbruik mee te maken en je hebt recht op seks als je dat wilt, en nooit als plicht.

Met illustraties van Sjeng Schupp

Recensie Mobiel

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: