Gratis verzending vanaf €20

Dubbel feest / Dòbel fiesta

Jaleesa heeft sikkelcelziekte maar vindt het leven één groot feest
Jaleesa tin enfermedat di sikkelcel, pero e ta haña ku bida ta un fiesta grandiTweetalige uitgave, full colour

Chantal Cooper  

ISBN 9789088505539 | E-ISBN 9789088505645 | 72 pagina's | Paperback | Tweede druk, 2017<BR>Ook als e-book verkrijgbaar
Deze digitale uitgave is beschikbaar bij:

Omschrijving

 

 

Met illustraties van Edmé Gonesh-Gersie Ruim 3 miljoen mensen over de hele wereld hebben sikkelcelziekte, een erfelijke chronische bloedziekte die voorkomt bij mensen van wie de voorouders uit onder andere Afrika, het Middellandse zeegebied en India kwamen. Ook op Curaçao komt het voor. Daar er nog geen geneesmiddel is ontwikkeld tegen deze ziekte, zijn de behandelingen gericht op het voorkomen van pijnaanvallen en het draaglijk maken van het dagelijks leven van de patiënt. Met name voor kinderen is het moeilijk te bevatten dat zij regelmatig geteisterd worden door hevige (bot-)pijnen die hen veelal beperken in hun dagelijkse bezigheden. Het is dan ook van groot belang deze groep op hun eigen niveau goed te informeren over sikkelcelziekte, maar ook en vooral om hen te motiveren niet bij de pakken neer te zitten.

Dubbel feest is een leuk verhaal waarin de hoofdpersoon sikkelcelziekte heeft. De lezertjes zullen zich met Jaleesa kunnen identificeren en spelenderwijs de ziekte beter gaan begrijpen en gemotiveerd raken om ondanks alle obstakels door te zetten. Het boek dient tevens als handvat voor ouders om sikkelcelziekte bespreekbaar te maken met de sociale omgeving van het kind, hetgeen moet leiden tot verbreding van de kennis en begrip.

Chantal Cooper heeft zelf sikkelcelziekte. Zij heeft mede dankzij haar opvoeding en de juiste begeleiding van haar kinderarts, obstakels kunnen overwinnen en is afgestudeerd in de Engelse taal- en letterkunde.

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: