Gratis verzending vanaf €20

Stoppen met snacken

Reset je trek

Carien Karsten  

ISBN 9789085601722 | 200 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2022 | verwacht september 2022

Omschrijving

Drie op de vier volwassen Nederlanders wil stoppen met snacken. De meesten lukt dat niet. Het is zo lekker, en daardoor zo moeilijk om zo’n gewoonte te doorbreken. Zeker als je even niet lekker in je vel zit. Wilskracht legt het op den duur altijd af tegen de sterke innerlijke drijfveer om toch die reep, dat ijsje, of die chips te eten (‘craving’). Dit boek laat echter zien hoe je dit gedrag wel kunt veranderen.

Wil je namelijk niet meer in de verleiding komen om meer te eten dan nodig is, dan moet je het emotionele systeem veranderen dat hieraan ten grondslag. Stoppen met snacken maakt duidelijk hoe de biologie en psychologie van je beloningssysteem werkt en welke technieken je kunt toepassen om negatieve eetpatronen te doorbreken. Het zijn snelwerkende psychologische technieken uit mindfulness, EMDR, Flash-techniek, Woosh en cognitieve gedragstherapie. Hiermee kun je binnen vijftien minuten van je gevoel van ‘craving’ los komen.

Stoppen met snacken is een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle willen krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out.