Gratis verzending vanaf €20

NeuroAtypisch

Neurodiversiteit in beeld

Kirsten Verdonschot  

ISBN 9789085603528 | Paperback | 1ste druk 2024 | mei 2024

Omschrijving

Er is al veel geschreven over ADHD en ASS. Om de enorme berg informatie die je kan vinden een beetje compact en overzichtelijk te maken heb ik het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. Zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose. Mijn tekeningen zijn ook handig als je nieuwsgierig bent naar neurodiversiteit. Zodat ouders, vrienden en professionals in een oogopslag kunnen zien waar het verschil in zit en wat de impact hiervan is.

Het boek heet NeuroAtypisch, maar de term neurodiversiteit vind ik mooier. Om het overzichtelijk te houden is het boek in vijf thema’s onderverdeeld: lichamelijk, emotioneel, communicatie, executief en tegenstellingen. Ik denk veel in beelden en moest bij het woord neuroatypisch denken aan een typemachine. Aanvankelijk had ik de woordjes bij de tekeningen er met een typemachine bij getyped. En omdat ik nogal tactiel ben zijn de tekeningen op papier getekend.

De tekeningen heb ik al veel in mijn werk als verpleegkundige in de jeugdzorg, psychiatrie gebruikt bij begeleiding van neurodiverse cliënten. Het maken van het boek heeft me veel plezier opgeleverd. Ik hoop dat het lezen dat bij jou ook doet.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Autisme