Gratis verzending vanaf €20

Creatieve therapie

Een praktische handleiding

Marieke Nijmanting  

ISBN 9789066659230 | 136 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2008

Omschrijving

Creatieve therapie is een positieve en inspirerende manier om problemen te lijf te gaan. Dit boek geeft bruikbare handvatten aan (potentiële) therapeuten en docenten die praktisch aan de slag willen met creatieve therapie.
Na een uitgebreide inleiding met theoretische kader volgt de praktische inhoud van creatieve therapie. Meer dan 50 oefeningen worden gegeven uit voornamelijk de dramatherapie, de beeldende therapie en het werken met taal. Deze praktische oefeningen zijn direct na te volgen. De bijbehorende verhalende casus werkt als metafoor en als illustratie van de oefeningen. Het psychedelisch verhaal voert Ally ten tonele. Zij kampt met identitiets- en relatieproblemen en daalt af in de atelierkelders van Parijs.

Marieke Nijmanting is afgestudeerd als econoom en psycholoog en heeft gewerkt als hypnotherapeut. Zij schrijft verhalende kinderboeken en non-fictie voor therapeuten. Zij schildert en is ook docent psychosociale therapie. Eerder verscheen van haar het kinderboek Mokwa en het Handboek kindercounseling.

Recensie Tijdschrift voor Welzijnswerk
Artikel PSC Biblion

Eerder verschenen van deze auteur:
Handboek kindercounseling, Zingevingstherapie en Handboek relatietherapie en Casussen voor de therapeutische praktijk.

En het kinderboek Tante Fred, over liefde, geheimen en vliegende geiten in de serie InZicht.

 

 

 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Psychologie