Gratis verzending vanaf €20

Handboek relatietherapie

Marieke Nijmanting  

ISBN 9789088500121 | 144 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2009

Omschrijving

Er zijn paren die wel wat hulp kunnen gebruiken. De relatietherapeut of counselor biedt die hulp en dit boek helpt weer de relatietherapeut. Het wordt een handboek genoemd, omdat de belangrijkste therapievormen die bij relatietherapie gebruikt worden aan bod komen. Namelijk: gespreksvoering, creatieve therapie, cognitieve therapie en gedragstherapie. Dit handboek stelt zich eveneens ten doel om praktisch te zijn. Ieder hoofdstuk begint en eindigt dan ook met een casus. De begincasus is steeds een verhaal van Shakespeare. Hij wist als geen ander drijfveren van mensen te doorgronden. Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een casus uit de reguliere praktijk. Hierbij komt de theorie tot leven in praktische oefeningen die de lezer direct kan gebruiken.

Door de onconventionele invalshoek is dit boek voor (aanstaande) therapeuten en counselors die zich meer willen verdiepen in relatietherapie en voor mediators die meer willen weten over psychologische begeleiding van hun cliënten een bron van inspiratie.

De auteur, Marieke Nijmanting is afgestudeerd als econoom en als psycholoog. Daarnaast heeft zij een vierjarige Hbo-opleiding tot Hypnotherapeut afgerond. Als psycholoog en hypnotherapeut heeft zij jarenlang een eigen praktijk gehad. Marieke Nijmanting schildert en schrijft kinderboeken, toneelstukken en studieboeken voor therapeuten. Daarnaast is zij docent psychosociale therapie.

Eerder verschenen van deze auteur:
 Zingevingstherapie, Handboek kindercounselingCreatieve therapie

 

Recensie Tijdschrift voor Welzijnswerk, nr 309, juli 2010
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Psychologie