Gratis verzending vanaf €20

Plan B

Een vernieuwende handreiking voor autisme en communicatie

Marjon Kuipers-Hemken MSc   Gijs Horvers  

ISBN 9789088506505 | 176 pagina's | Hardcover | 6e druk, 2023

Omschrijving

Full color & hardcover uitgave

“Autisme: je kunt er niets aan doen, maar wel iets mee doen!”

Plan B gaat over het maken en opbouwen van contact met jezelf en met de ander in relatie tot autisme. Immers contact behoeft communicatie en communicatie is een ingewikkeld proces. Plan B gaat over keuzes en eigen regie.
Plan B is uniek omdat het de vele generalisaties over autisme pareert en uitgaat van de mogelijkheden van, voor en door de individuele mens met autisme. De heldere uitleg over het fenomeen overprikkeling is een must.

Gijs en Marjon zijn er in geslaagd op basis van hun kennis en ervaringen een praktische maar vooral vernieuwende handreiking te schrijven voor mensen met autisme, partners, ouders, leerkrachten, hulpverleners en ieder ander die op welke manier dan ook met autisme in contact is.
 

Reacties van lezers

"Dit boek laat zien dat er veel praktische manieren zijn om de kwaliteit van leven van mensen met autisme te verbeteren."
- Bram Sizoo, Psychiater, Hoofd Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen Dimence

"Plan B is een praktisch, informatief en met humor geschreven boek met als centrale vraag: Ik heb autisme en nu verder? Een inspiratiebron om te laten zien dat de kijk op autisme anno nu anders kan, maar vooral ook anders moet."
- Drs. Carlo Post & Dr. Jaap Brand, ervaringsdeskundigen, bestuur Autisme Ten Top

"Of je nu autisme hebt of niet. Het gaat altijd over het individu, en dat komt in dit boek ook goed tot uiting. Ik ben erg blij met dit boek omdat het er nog niet was."
- Saskia Buma, directeur Stichting Mama Vita

 

Reviews

"Plan B gaat over keuzes en eigen regie en is uniek omdat het de vele generalisaties over autisme onder de loep neemt en uitgaat van de mogelijkheden van, voor de individuele mens met autisme. De heldere uitleg over het fenomeen overprikkeling is een must."
- Uit een recensie van Vlaams Tijdschrift voor Orthopedagogen

"Marjon Kuipers en Gijs Hovers zijn er in geslaagd op basis van hun kennis en ervaringen een praktische maar vooral vernieuwende handreiking te schrijven voor mensen met autisme, en voor partners, ouders, leerkrachten, hulpverleners en iedereen die op welke manier dan ook met autisme in contact komt."
- Uit een recensie van Vlaams Tijdschrift voor Orthopedagogen