Gratis verzending vanaf €20

Werk aan je winkel

Jongeren leren communiceren en zichzelf presenteren

Kirsten Barkmeijer   Johan Brokken  

ISBN 9789088505034 | 160 pagina's | Hardcover
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

Assertiviteit in communicatie en presentatie zijn belangrijke eigenschappen in een maatschappij waar de banen niet voor het oprapen liggen en excelleren de norm is. Je moet je kunnen onderscheiden en je eigen grenzen kunnen aangeven. Weten wanneer je assertief moet zijn met oog voor het belang van anderen en kunnen bepalen wanneer ander gedrag gewenst is.

Hoe doe je dat: passend gedrag kiezen en laten zien? Net zoals een winkeleigenaar zijn producten onderhoudt en presenteert, heb je de beschikking over verschillende manieren om jezelf te presenteren. Je zorgt voor je eigen producten en het onderhoud hiervan: werk aan je winkel. De thema’s die aan de orde komen zijn: communiceren, complimenten en feedback, gevoelens uiten, voor jezelf opkomen en jezelf presenteren.

De verschillende creatieve werkvormen in dit boek gaan uit van het principe dat je leert door ervaring: real life learning. Door te oefenen en zo ervaring op te doen maak je je gedrag eigen waarmee je situaties en gebeurtenissen op je eigen manier kunt beïnvloeden.

De werkvormen Werk aan je winkel zijn bedoeld voor leerkrachten in het voortgezet onderwijs en professionals die werken met jongeren uit alle onderwijssettingen. De werkvormen zijn geschikt voor alle typen opleidingen en zo beschreven dat ze met een minimale voorbereiding zijn uit te voeren.