Gratis verzending vanaf €20

Autisme ontrafelen

Introductie over autisme met het Socioschema
PICOWO-serie deel 13

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088507274 | 128 pagina's | Paperback | 2e druk 2019
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Martine Delfos presenteert een korte introductie over autisme. Het is vaak moeilijk om autisme te begrijpen. Een van de verwarrende factoren is het gebrek aan verschil maken tussen autisme en autistisch gedrag dat door omstandigheden kan worden veroorzaakt, zoals verwaarlozing of ernstige trauma’s. Delfos introduceert de theorie van het Socioschema met de MAS1P (Mental Age Spectrum within 1 Person). De heldere beschrijving en het gebruik van vele voorbeelden maken het boek zeer leesbaar zonder grondige wetenschappelijk bodem te verliezen.

Dr. Martine Delfos is biopsycholoog. Ze is wetenschappelijk onderzoeker, therapeut, schrijfster en docent. Een van haar specialisaties is autisme, met speciale aandacht voor het verschil tussen autisme en autistisch gedrag dat voortkomt uit een trauma of door een medische factor. Ze is actief in het opzetten van hulp bij autisme in verschillende landen.
Information over haar werk is te vinden op: www.mdelfos.nl.

Tony Attwood schreef in zijn voorwoord van Delfos’ eerste en nog steeds basale handboek over autisme (Een vreemde wereld - inmiddels negende editie):
"Ze beschrijft elk van de theoretische vakgebieden en beschrijft dan onze huidige landschap van kennis, alsof het een observatie vanuit een ballon is om tot één verklaringsmodel voor autisme te komen. Het project is opmerkelijk ambitieus geweest, maar de auteur heeft een encyclopedische kennis van de wetenschappelijke literatuur en de verschillende theoretische modellen en uitgebreide persoonlijke ervaring als therapeut. De auteur heeft ook opmerkelijk respect voor degenen die autisme en het syndroom van Asperger hebben en ze is in staat om denkbeelden uit te dagen en een mentaliteitsverandering te bewerkstelligen en tevens een toename van begrip."


Reviews

"Wat (...) opvalt aan Delfos' theorie is de mildheid, niet denken in 'defecten' of 'stoornissen', maar in vertraagde en versnelde rijping van de hersenen, wat leidt tot een MAS1P."
- Uit een recensie van Autisme Magazine 2 (2019): Autisme ontrafelen
- En ook: uit een recensie van Balans 3 (2019): 'Ik denk dat het woord autisme gaat verdwijnen'

"Een heel interessant boek voor ouders van kinderen met autisme. Het zet je aan het denken, biedt nieuwe manieren om je kind te kunnen zien zoals hij of zij is, en hen te helpen zich te blijven ontwikkelen."
- Uit een recensie van Stichting AutiPassend Onderwijs Utrecht

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: