Gratis verzending vanaf €20

Mindset

Verander je manier van denken om je doelen te behalen

Dr. Carol S. Dweck  

ISBN 9789088508097 | 328 pagina's | Paperback | 13e druk, 2023 | Wereldwijd meer dan 1,8 miljoen exemplaren verkocht!

Omschrijving

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Carol Dweck legt in dit boek over Mindset uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset.
Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sporters al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Aanvullingen in deze herziene versie van Mindset

  • Mindsets in organisaties: Ook organisaties kunnen een statische of een op de groei gerichte mindset hebben. Over mindsets in organisaties is nog meer te vertellen, zo ook de vruchten die je ervan kunt plukken.
  • Drie misvattingen over groeimindset; oftewel de valse groeimindset. Hoe krijg je een (echte) groeimindset en geef je deze ook door?
  • ​De reis naar een (echte) groeimindset in 4 stappen.

Recensies

★★★★★  Gids bij persoonlijke groei
Dit boek verklaart een hoop! Je leven zal veranderen en je gaat anders om met je kinderen, familie, vrienden en collega’s. Een boek waar je persoonlijk van groeit.
Review op bol.com

In 2011 verscheen dit baanbrekende boek in een eerste Nederlandse vertaling. Carol Dweck's theorie dat de mindset of grondhouding van iemand (de combinatie van intelligentie en vaardigheden) het verschil maakt tussen succes hebben of falen wordt inmiddels wereldwijd onderschreven. Sta je open voor ontwikkeling door groei, dan lijkt die houding je te helpen om in het leven méér van je doelen te bereiken. Leerzaam en door de soepele schrijfstijl toegankelijk voor een breed publiek. Een topper!
NBD Biblion recensie, C.M. Manni

Schrijfster, theatermaker en puberexpert Marina van der Wal zou de miljoenenseller Mindset onder haar kussen leggen als je daar slimmer van zou worden. 
Een boek onder je kussen leggen en dan een stuk slimmer wakker worden; natuurlijk weet iedereen dat dit een fabeltje is. Als dat niet was, dan is Mindset, de weg naar een succesvol leven van Carol Dweck het boek dat onder mijn kussen ligt. Elke nacht. Het heeft me ontspanning gegeven in mijn persoonlijke ontwikkeling. Maar ook bij het opvoeden van twee jongens en in de dagelijkse gesprekken met ouders van pubers. Dit boek heeft mijn leven richting gegeven. En dat is ook precies de rode draad; niet het eindpunt maar de route die naar het doel leidt is de weg naar succes. En dat is lekker wakker worden! 
Schrijfster, theatermaker en puberexpert Marina van der Wal
Het Parool, 28-04-2018

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen:


Gerelateerde video