Brainspotting
€ 27,00

Brainspotting

De nieuwe therapie voor snelle en effectieve verandering

David Grand  

ISBN 9789088509711 | 176 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2020 | Voorjaar 2020

Omschrijving

Hersengebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Dat geldt ook voor Brainspotting, ontwikkelt vanuit EMDR, door trauma-expert David Grand. Brainspotting is niet alleen een snelle en effectieve methode voor behandeling van een trauma maar ook voor emotionele blokkades, persoonlijke ontwikkeling  en verbeteren van prestaties.

Brainspotting toont ons dat waar we naar kijken belangrijke informatie prijs geeft over wat er zich in ons brein afspeelt. Door het lokaliseren van de brainspot -en met de juiste afstemming van therapeut en cliënt-  kan het brein op eigen kracht de sporen van trauma en andere diep gewortelde blokkades verwerken en helen.

Het boek gaat o.a. in op:

  • Praktijkstudies en bewijs voor effectiviteit
  • De verschillende aspecten van Brainspotting en hoe te gebruiken.
  • De voordelen: laagdrempelig, geschikt voor alle leeftijden (ook jonge kinderen), diep bereik in de bewuste en onbewuste gebieden van hersenen, geen noodzaak over problemen te praten.
  • Hoe Brainspotting gebruikt kan worden bij de behandeling van o.a. PTSS, trauma’s, angst, depressie, verslaving, psychisch lijden, chronische ziekte, zelfvertrouwen, verbeteren van creativiteit en prestaties.

Dr. Grand legt ons uit: “Brainspotting laat ons toe om gebruik te maken van de natuurlijke mogelijkheid van het brein om aan zelf-scanning te doen. Zo kunnen we de bronnen van trauma en spanning in het lichaam activeren, lokaliseren en verwerken.”

Brainspotting is niet alleen bruikbaar  voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, maar kan ook een aanvulling zijn op behandeling bij coaching, fysiotherapie, haptonomie,  kinesiologie, osteopathie etc.

David Grand is klinisch sociaal werker met een doctoraat aan de International University. Hij behandelt succesvolle acteurs; professionele atleten; overlevenden van diepgaand trauma (waaronder 9/11) en traint Brainspotting wereldwijd.

David Grand is één van de belangrijkste en meest effectieve traumatherapeuten die momenteel praktiseren. Zijn ontwikkeling van Brainspotting is een grote stap voorwaarts in het mensen helpen omgaan met hun trauma. Brainspotting is een opmerkelijke, geavanceerde, flexibele aanvulling in het therapeutisch arsenaal van elke psychotherapeut. Ik weet het omdat ik het regelmatig gebruik en de resultaten zijn, in combinatie met mijn gebruikelijke psychoanalytische aanpak, verbazingwekkend helpend. Wanneer men het gebruikt, raakt men verwonderd over de mate waarin trauma zich toont in onze dagelijkse reflexen van aangezicht en ogen en over hoe snel veel trauma’s en symptomen kunnen verminderen door het gebruik van deze vensters op onze innerlijke mentale toestanden. Grand schrijft helder en, al zijn de casussen dramatisch, ze worden niet overdreven.”     

Norman Doidge, gerespecteerd Canadees arts en auteur van The Brain That Changes Itself