Gratis verzending vanaf €20

Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd

Opvang na een schokkende gebeurtenis

Ruth Willems  

ISBN 9789085602699 | 88 pagina's | Paperback | 2e gewijzigde druk 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met Kudding & Partners.

Gebeurtenissen zoals een ongeluk op de werkvloer, (seksueel) geweld of het meemaken van suïcide, leiden bij de betrokken medewerker(s) vaak tot gevoelens van onveiligheid. Het kan hun vertrouwen in hun eigen professionaliteit, in zichzelf en in de organisatie schaden. Goede opvang na een schokkende gebeurtenis op de werkplek is dan ook belangrijk. Werknemers die iets schokkends meemaken, hebben er allereerst behoefte aan dat hun werk(gever) achter hen staat en hen steunt. Een luisterend oor en hulp bij praktische zaken helpen stress te verminderen en de verwerking op gang te brengen.

De Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) heeft samen met partijen uit het veld een accreditatie- en certificeringsprogramma ontwikkeld om de kwaliteit van de ondersteuner en de instituten die trainingen voor nuldelijnsondersteuning verzorgen te waarborgen.

Ruth Willems was lid van de Klankbordgroep die inhoudelijk commentaar en advies gaf aan de NtVP in dit traject. Zij heeft de training ‘Opvang na schokkende gebeurtenissen’ ontwikkeld die ze bij Kudding & Partners geeft. De accreditatie-eisen zijn hierin verwerkt. Dit boek is een naslagwerk dat aansluit op deze training.

Reviews

"Goede opvang na een schokkende gebeurtenis kan positief bijdragen aan de verwerking van de gebeurtenis. (...) Hoewel de leidinggevende als verantwoordelijke voor zijn personeel een centrale rol heeft bij het organiseren van de opvang, zijn het vaak de directe collega’s die als eerste ter plaatse zijn. Daarom spelen collega’s een belangrijke rol in het herstel van een medewerker."
- Uit SoziO 3 (2018) - Zo steun je je collega

“Soms gebeuren er schokkende ervaringen op de werkvloer. De auteur ontwikkelde een training om opvang en ondersteuning na schokkende gebeurtenissen op de werkvloer te waarborgen.”
- Uit een recensie van Psyche, het tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (september 2018) 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: