Gratis verzending vanaf €20

Onuitwisbaar

Acceptatie van (micro)trauma in ons leven

Marjon Kuipers-Hemken MSc   Ingrid de Jong MSc  

ISBN 9789085602866 | 168 Pagina's | Paperback | 1ste druk 2023 | zomer/najaar 2023

Omschrijving

Trauma, stress en gedrag zijn nauw met elkaar verbonden. Traumatische gebeurtenissen kunnen langdurige stressreacties veroorzaken, die het vermogen van het brein om adequaat te reageren op nieuwe situaties kunnen verstoren. Kennis hiervan is van cruciaal belang voor het begrijpen van de effecten van trauma op mentale en fysieke gezondheid. Met het herkennen en erkennen van (micro)trauma, kan veel leed worden voorkomen. Ook biedt het kansen om vanuit traumaperspectief naar diagnostiek te kijken.

Onuitwisbaar biedt nieuwe inzichten (wetenschappelijk onderbouwd), die nog niet allemaal even bekend zijn. Niet onbelangrijk is ook de invloed van trauma bij ouders, maar ook bij de behandelaars zelf. We kunnen allemaal belast zijn, schuldgevoel is niet nodig, maar bewustwording wel.

In dit boek wordt uitgebreid ingegaan op trauma en zaken als: prikkelgevoeligheid, veiligheid, aandacht, gezichtsuitdrukkingen, lichaamstaal, stemgebruik, psychofysiologie, emoties, gedragspatronen, behoeftes en relaties. Ook wordt de link met psychische problematiek gelegd als verslaving, zelfbeschadiging, suïcidegedachten. Tot slot de therapie om trauma en stressgevoelens te reduceren.

Dit boek is geschreven voor vele hulpverleners als (gz)psychologen, psychiaters, therapeuten, (ortho)pedagogen, jeugdhulpverleners, artsen, mediators maar ook voor (aanstaande) ouders.

Marjon Kuipers MSc en Ingrid de Jong MSc zijn is gedragsanalisten/profiler, trainers en mediators en zijn beiden gespecialiseerd in trauma, stress en gedragspatronen.