Gratis verzending vanaf €20

Geweld, agressie of intimidatie op de werkvloer


Geweld, agressie of intimidatie op de werkvloer

Geweld op de werkvloer is in het afgelopen jaar sterk toegenomen. Het NRC schreef eerder dit jaar dat het aantal meldingen van bedreiging, mishandeling of discriminatie tegen politieagenten in 2018 10% hoger lag dan het jaar ervoor.

Ook journalisten zijn vaak slachtoffer van agressie en geweld: een onderzoek van prof. dr. Brenninkmeijer en dr. Odekerken wijst uit dat maar liefst 61% van de bevraagde journalisten wel eens te maken heeft met bedreigingen. Op 1 april is Project PersVeilig van start gegaan om de positie van mediavertegenwoordigers te versterken en zo hun bescherming beter te garanderen. Incidenten met geweld of agressie kunnen een grote invloed hebben op het welzijn van medewerkers. Hoe ga je daar als werkgever mee om?

Het boek Ik krijg het maar niet uit mijn hoofd geeft antwoord op de vraag hoe om te gaan met dit soort schokkende – en vaak traumatische – ervaringen. Het geeft suggesties aan werkgevers in het ondersteunen van werknemers die zich wel eens onveilig voelen op de werkvloer. Niet alleen (direct) geweld en bedreigingen worden in het boek behandeld, maar ook het omgaan met ongelukken, seksuele intimidatie of zelfmoord (in de omgeving).


23-07-2019