Gratis verzending vanaf €20

Empathie is net als aspirine, het helpt bij alles


Empathie is net als aspirine, het helpt bij alles

Wat zeg je tegen een meisje dat het gevoel heeft dat haar moeder méér van haar zusje houdt dan van haar? En hoe begeleid je een vader en zoon die aangeven een hechtere band te willen hebben, maar gewoonweg niet weten hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen? Of een moeder die denkt dat jij als therapeut twijfelt aan haar ouderschapskwaliteiten?

Hechtingsgerichte gezinstherapie biedt kennis over hechting, scheiding en gezinsrelaties voor therapeuten die werken met gezinnen. Het boek geeft daarnaast duidelijke praktijkvoorbeelden en casussen, waarin verschillende (conflict)situaties en reacties in detail worden uitgewerkt. Bovendien bevat het boek theorieën en wijsheden die therapeuten kunnen gebruiken in hun werk met gezinnen. Denk daarbij aan uitspraken als "Empathie is net als aspirine" of een goed antwoord wanneer een cliënt vraagt of je hem/haar de schuld geeft ergens van.


Werkboek Hechtingsgerichte gezinstherapie
In het begeleidende Werkboek Hechtingsgerichte gezinstherapie gaat auteur Daniel Hughes nog een stap verder door ook concrete kernvaardigheden en behandeltechnieken te bespreken die in de klinische gezinstherapie kunnen worden toegepast. Sleuteltechnieken als de reflecterende dialoog, SANE (speelsheid, acceptatie, nieuwsgierigheid en empathie) en vele andere behandelprogramma's komen aan bod. Zo wordt de hechtingsgerichte gezinstherapie vertaald naar een zeer effectieve klinische praktijk.


07-08-2019