Gratis verzending vanaf €20

ZZP'er worden? Wij leren je hoe!


ZZP'er worden? Wij leren je hoe!

In de Volkskrant van 31 juli verscheen een pakkend artikel van Peter de Waard. In het stuk werden de lage werkloosheidscijfers in Nederland verklaard door de herwaardering van culturele waarden als zelfredzaamheid, zelfstandigheid en de bereidheid tot het nemen van risico’s. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun werkloosheid in te zetten om zelf een onderneming te beginnen of als zzp’er aan de slag te gaan. Maar hoe pak je zoiets aan?

Zelfredzaam, zelfstandig en niet bang
Volgens De Waard willen mensen tegenwoordig niet meer als werkloos te boek staan. Ze willen aan hun omgeving laten zien dat ze wel degelijk iets doen. Die drang om zichzelf te bewijzen, in combinatie met zelfverzekerd, handig gebruik van sociale media, dragen eraan bij dat het aantal jongeren met een eigen webwinkel in de afgelopen jaren sterk is gestegen. Het starten van een eigen bedrijfje is de normaalste zaak van de wereld geworden. Maar hoe doe je zoiets: het starten van een onderneming? Waar begin je? Hoe weet je of jij daar geschikt voor bent? En hoe kun je alle technologische ontwikkelingen bijbenen?

De start-up professional
De start-up professional is een houvast voor alle ondernemende professionals, al dan niet beginnend. De start-up methodiek die in het boek wordt beschreven is zeer bruikbaar als je als ondernemer op de hoogte wil blijven van ontwikkelingen in jouw vakgebied, om doelen te bereiken, maar ook om tegelijkertijd een flexibele houding aan te houden. Zo wordt onder meer ingegaan op manieren om uit je comfortzone te stappen, je marktpositie te bepalen en personal branding toe te passen.

Het boek helpt je bij het identificeren van een loopbaanstrategie die bij jouw persoonlijkheid aansluit, om zo concrete stappen vast te stellen die van jouw start-up een volwassen bedrijf kunnen maken. Bijzonder is dat de methodiek niet alleen is gericht op het (verder) ontwikkelen van je onderneming, maar daarnaast ook tracht om het meeste te halen uit jouw individuele persoonlijkheid als ondernemer. Zo leert de lezer zich te positioneren op een arbeidsmarkt waar flexibiliteit centraal staat.


05-08-2019