Gratis verzending vanaf €20

Werk vanuit de verbinding | Stel de relatie tussen zorgverlener en -vrager centraal


Werk vanuit de verbinding | Stel de relatie tussen zorgverlener en -vrager centraal

Haal één van uw cliënten voor de geest. Stelt u zich eens voor wat zijn of haar behoeftes, verlangens en wensen zijn. Denk daarbij niet na over andere cliënten, maar alleen die ene enkele. Verbeeld u zich nu eens hoe deze cliënt het beste geholpen zou kunnen worden.

Individuele, relationele zorg
Zo’n individuele aanpak is heel waardevol. Want in de zorg is het van belang dat cliënten op een persoonlijk niveau worden benaderd. Zo garandeer je op maat gemaakte en waardegerichte zorg, waar de cliënt het meeste baat bij heeft.

Helaas is zulke relationele zorg nog niet vanzelfsprekend. Veel zorgverleners verkiezen een professionele afstand en methodische werkwijze boven ‘echt’ contact. Tijdens het Jaarcongres Participatie en Herstel worden handvatten aangeboden voor relationeel werken. De verbinding tussen professional en cliënt wordt als uitgangspunt genomen om sociale inclusie te bewerkstelligen.

De relatie kan kwetsbare groepen begeleiden en zo ook garanderen dat iedere groep dezelfde kansen krijgt op maatschappelijke participatie en herstel. Denk daarbij aan mensen in de ggz, maatschappelijke opvang, verslavingszorg, jeugdzorg, forensische zorg en zorg voor ouderen en vluchtelingen. Maar ook mensen (die werken) met autisme, niet-aangeboren hersenletsel en VGZ. Samen werken we toe naar een gelijkwaardige relatie!

Aanmelden met korting


Meld u nu aan met €30 Early Bird korting! En als u het Handboek Steunend Relationeel Handelen bestelt, krijgt u 25 euro extra korting op congresdeelname*. Ga voor meer informatie en de voorwaarden naar www.participatieherstelcongres.nl.

Deze korting is alleen van toepassing wanneer het boek direct bij aanmelding via Logacom gekocht wordt. Het boek is bij Uitgeverij SWP ook los verkrijgbaar, maar kan niet voor korting gekoppeld worden aan congresdeelname.


28-08-2019