Gratis verzending vanaf €20

Niks aan de hand


Niks aan de hand

Van haar 4e tot haar 13e jaar werd Miranda (47) seksueel misbruikt door haar tien jaar oudere neef. Met grote regelmaat nam hij haar mee naar het bos waar hij haar misbruikte. In BNNVARA’s ‘2Doc: Niks aan de Hand’ vertelt Miranda hoe ze als kind het misbruik kon doorstaan, hoe en waarom ze het voor iedereen verborgen hield en op welke manieren het ruim 30 jaar later haar leven nog steeds beheerst. In de documentaire is te zien hoe Miranda de ultieme confrontatie aangaat met de dader, haar neef. Zij stelt hem de vragen waar ze al die jaren mee heeft rondgelopen, in de hoop antwoorden te krijgen die haar verder helpen. ‘2Doc: Niks aan de Hand’ is op maandag 28 oktober om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

De documentaire ‘Niks aan de Hand’ is onderdeel van een crossmediaal project. Naast deze film komt op 28 oktober ook de informatieve en verdiepende website niksaandehand.com online, waar experts in korte interviews reflecteren op de film en inzichten geven die helpend zijn voor slachtoffers en plegers.

‘2Doc: Niks aan de Hand’ is geregisseerd door Heleen Minderaa en geproduceerd door Moondocs.

Dader-slachtoffergesprekken

Contact tussen dader/pleger en het slachtoffer is ook een van de thema's tijdens het congres Huiselijk geweld op 21 november aanstaande waar Sander van Arum en Miranda een deelsessie over dit thema verzorgen.


18-10-2019