Gratis verzending vanaf €20

Hetty van den Berg genomineerd voor de Taalheldenprijs


Hetty van den Berg genomineerd voor de Taalheldenprijs

Ieder jaar wordt door Stichting Lezen & Schrijven de landelijke Taalheldenprijs uitgereikt. Mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan een geletterd Nederland komen in aanmerking voor deze prijs. De competitie is verdeeld in drie categorieën: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. Iedere provincie van Nederland draagt vertegenwoordigers voor in deze categorieën. In de provincie Noord-Holland is Hetty van den Berg geselecteerd als kandidaat in de categorie Bruggenbouwer.

Hetty van den Berg is de voornaamste auteurs van Liefde voor letters en lezen. Dit handboek biedt alle houvast die nodig is voor een krachtige basis geletterdheid. Met het boek kan laaggeletterdheid voorkomen of verminderd worden, bijvoorbeeld via onderwijsinstituten, maar ook gewoon thuis.

Liefde voor letters en lezen richt zich met name op geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar. Dit is een belangrijke periode in de taalontwikkeling. Eén op de tien kinderen loopt het risico om als laaggeletterde de maatschappij te betreden. Daarom  is het van belang dat geletterdheid vanaf jonge leeftijd gestimuleerd wordt.

Het handboek Liefde voor letters en lezen en de bijbehorende website bieden een groot aantal activiteiten, ook binnen onderzoekend en ontwerpend leren.


02-12-2019