Gratis verzending vanaf €20

De onschatbare kennis van honderdplussers


De onschatbare kennis van honderdplussers

Eerder deze maand startte op SBS6 het nieuwe televisieprogramma 100 jaar jong. In dit programma volgt Gordon het leven van een aantal vitale en optimistische levensgenieters van boven de honderd. Bijvoorbeeld Sam, 103 jaar oud, kinderloos, maar hartstikke gelukkig. Jaap (101) en Jeanne (91) vertellen wat het geheim is van een goed huwelijk. Koosje, 103 jaar oud, slaapt maar tweeënhalf uur per nacht, maar is zo fit en energiek als een gemiddelde vijftigjarige.

100% leven
Diezelfde goudader van kennis wordt aangeboord in het boek 100% leven. In dit boek komen ruim twintig honderdplussers aan het woord en delen zij een aantal levenslessen die zij hebben opgedaan tijdens hun eeuw aan levenservaring. Want ze beschikken over een schat aan levenswijsheden en lessen. Het boek benadrukt de unieke kracht, wijsheid en vitaliteit van deze ouderen: het laat zien dat ouder worden niet altijd vervelend is, maar ook juist heel mooi kan zijn.

100% leven is ontroerend. Sommige verhalen zijn indrukwekkend en mooi, maar andere zijn diep verdrietig. Het boek is onmisbaar voor mensen die werkzaam zijn in de zorg voor ouderen. Het raakt thema's als 'wat beschouwen we als 'goede zorg'?' en 'hoe zorgen we dat deze ouderen activiteiten kunnen blijven doen die zij belangrijk vinden?'. Maar ook buiten de zorg is het boek inspirerend om te lezen.

Meer lezen over het boek? Klik hier!


20-01-2020