Gratis verzending vanaf €20

Werkt u met kinderen met gedragsproblemen en LVB? Doe dan mee aan onderzoek van Universiteit Utrecht!


Werkt u met kinderen met gedragsproblemen en LVB? Doe dan mee aan onderzoek van Universiteit Utrecht!

De schrijvers van het boek ‘Meer zelfcontrole, minder boos’ hebben uw hulp nodig. De werkzaamheid van de training wordt momenteel wetenschappelijk onderzocht worden. Werkt u met kinderen met gedragsproblemen en LVB? Ga er dan nu mee aan de slag op school en doe mee aan de training en het onderzoek van de Universiteit Utrecht!

Het onderzoek verloopt in twee fases:
1. Op dit moment loopt er een pilotstudie. Hierin kijken we of gedragsproblemen van deelnemende kinderen zoals verwacht afnemen. We vinden het bovendien belangrijk om te weten hoe trainers en kinderen de training ervaren. Zo zijn we bijvoorbeeld geïnteresseerd of kinderen het een meerwaarde vinden dat in de training gewerkt wordt met filmpjes, zodat ze niet zoveel hoeven te lezen (zie kort filmpje). Deelname aan de pilotstudie is mogelijk wanneer er dit schooljaar gestart wordt.

2. Een grotere studie (een zogenaamde randomized controlled trial) zal volgend schooljaar starten. Hierin zal de werkzaamheid van de interventie nauwkeuriger onderzocht worden door het vergelijken van een interventie-groep met een controlegroep.

Over de training

De kern van de training Meer zelfcontrole, minder boos bestaat uit cognitieve gedragstherapeutische methodieken en richt zich op het verbeteren van de sociale informatieverwerking. Storend gedrag wordt zo veel als haalbaar, genegeerd. Kinderen leren daarvoor in de plaats wat voor gedrag hen kan helpen om rustig te blijven in situaties waarin ze zich normaliter boos zouden voelen en agressief zouden reageren. Met deze training is een behandeling beschikbaar gekomen voor gebruik bij LVB-doelgroepen met gedragsproblemen, waarmee kinderen die de weg naar de reguliere hulpverlening moeilijk vinden, toch een behandeling kunnen krijgen.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een van deze twee studies. Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de interventie, of een van de twee studies? Neem dan contact op met Eva Kühl (e.kuhl@uu.nl) of Juliëtte Liber (j.m.liber@uu.nl). 

Bestel hier het boek


17-01-2020