Gratis verzending vanaf €20

Help nu Fonds Kinderhulp kinderen in armoede te helpen


Help nu Fonds Kinderhulp kinderen in armoede te helpen

Kinderhulp helpt kinderen die in ons land in armoede opgroeien. Wij vinden dat zij er ook bij moeten horen, maar helaas is dit voor een heleboel kinderen niet zo vanzelfsprekend.

Ruim 300.000 kinderen in Nederland die niet kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes en volwassen zorgen hebben. Kinderhulp helpt hen door simpele dingen zoals zwemlessen, een dagje uit, een fiets, opleiding, leesboek of een laptop mogelijk te maken.

Duizenden collectanten maakten zich klaar om van 20 t/m 25 april langs de deuren te gaan om geld op te halen voor kinderen in armoede. Wegens het coronavirus dat Nederland in de greep houdt is de collecte echter opgeschort. 

Een flinke klap voor Kinderhulp, omdat dit juist de gezinnen raakt die financieel krap zitten. Kinderhulp beraadt zich nog op alternatieven samen met de andere fondsen en Stichting Collecteplan en is een digitale collecte gestart.

Jan Wezendonk, directeur van Kinderhulp: “Het is de juiste keuze voor het welzijn van alle mensen in Nederland, ook al is de jaarlijkse huis-aan-huiscollecte voor Kinderhulp heel belangrijk”. Tijdens de collecteweek in april halen de collectanten gemiddeld 700.000 euro op. Met dit geld kan Kinderhulp simpele, vaak vanzelfsprekende dingen tóch mogelijk maken voor kinderen die het thuis niet breed hebben.

Corona dreigt nu Kinderhulp te nekken:  doneer nu via de Kinderhulp-site of met Ideal via Digicollect


26-03-2020