Gratis verzending vanaf €20

Steun in coronatijd | Muziek- en taalmateriaal voor kinderen


Steun in coronatijd | Muziek- en taalmateriaal voor kinderen

Hoewel binnen blijven belangrijk is voor de volksgezondheid, kan het behoorlijk saai zijn. Daarnaast is het best lastig om kinderen te vermaken. Om pedagogisch medewerkers en ouders een handje te helpen, bieden wij het extra materiaal bij het boek Kijk! Ik ben een kikker tijdelijk gratis aan! Hopelijk inspireert dit om in deze roerige periode op een vrolijke manier met muziek en taal aan de slag te gaan!

Leuk en goed voor de taalontwikkeling
De liedjes zijn door hun opbouw en de thema’s die dicht bij het dagelijks leven staan zeer geschikt voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). TOS is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis. De liedjes zijn niet alleen leuk, maar leveren ook een positieve bijdrage aan de taalontwikkeling. Ze zijn goed inzetbaar op de noodopvang (of kunnen alvast geoefend worden door de pedagogisch medewerkers die gedwongen thuis zitten) en doorgestuurd worden naar ouders.

Goede voorbereiding is het halve werk!
Voordat je de liedjes uit het boek samen met de kinderen gaat zingen, kun je de liedjes en spreekteksten met bijbehorende ondersteunende gebaren oefenen met behulp van de filmpjes op deze site. Hoe beter je de liedjes, spreekteksten en gebaren kent, hoe makkelijker je kunt inspelen op de kinderen. Hieronder vind je een voorbeeldfilmpje. De rest van de filmpjes vind je op www.kijkikbeneenkikker.nl/liedjes.


03-04-2020