Gratis verzending vanaf €20

Druk en dromerig; adhd bij meisjes op het landelijk LBRT congres


Druk en dromerig; adhd bij meisjes op het landelijk LBRT congres

Deze week verschijnt bij uitgeverij SWP het nieuwste boek Druk en dromerig, adhd bij meisjes. Op vrijdag 1 juni tijdens het LBRT Congres zal het boek te verkrijgen zijn op de informatiemarkt bij de stand van SWP. 

Jacqueline van de Sande gebruikt biografische gebeurtenissen uit haar jeugd om te laten zien welke invloed (toen nog niet gediagnosticeerde) ADHD heeft gehad op haar leven. Haar doel is om meer inzicht en begrip te kweken voor meisjes met ADHD en te laten zien dat DE ADHD-ster niet bestaat. Ook het bespreekbaar maken van dit onderwerp was een belangrijke motivatie voor het schrijven van dit boek. Door middel van soms grappige en soms aandoenlijke anekdotes houdt zij het boek luchtig, maar toch ook leerzaam en aangrijpend. Elk hoofdstuk heeft een thema, dat als een rode draad door dat hoofdstuk loopt. In ieder hoofdstuk wordt op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde informatie kort toegelicht en volgen aanbevelingen voor het omgaan met ADHD voor leerkrachten en ouders.

Jacqueline weet uit eigen ervaring welke invloed ADHD kan hebben op het leven van meisjes. Maar ook als hulpverlener binnen jeugdzorg en basisonderwijs en als moeder heeft zij dagelijks te maken met ADHD.

Veel meisjes en vrouwen zullen de beschreven ervaringen herkennen, leerkrachten en ouders kunnen met de aanbevelingen een betere communicatie en begrip tot stand brengen. 

Kijk hier voor een overzicht voor nog meer uitgaven op het gebied van ADHD.

In 1 dag een kennis-update over stoornissen? Kom dan op 11 december naar de Reehorst in Ede! 


29-05-2018