Gratis verzending vanaf €20

Download whitepaper Prachtig Lastig


Download whitepaper Prachtig Lastig

Wiebelkonten, extreme dromers, driftkikkers, moeilijke slapers, kinderen met absences of kinderen die zich zo bedreigd voelen dat je niet eens naar ze mag kijken. Deze kinderen lopen vast. Hoe kun je terugzien in het bewegen wat er gebeurt, waarom het gebeurt en wat is er nodig om te ondersteunen. Carla van Wensen legt het uit in haar nieuwste boek Prachtig Lastig uit. Alvast een voorproefje? Lees dan onderstaand whitepaper bij dit boek.

In dit boek bespreekt zij de invloed van reflexen. De Moro-reflex is een schrikreflex die het vecht-vluchtsysteem in werking zet door het vegetatieve zenuwstelsel te activeren. Stress-stoffen als adrenaline en cortisol worden aangemaakt om de alertheid te verhogen. Met als doel: overleven! De Moro-reflex leert het kind hoe het prioriteiten kan stellen en hoe het prikkels kan filteren. Wat is daadwerkelijk gevaar en wat niet?

De stofzuiger
Aanvankelijk schrikt de baby van ‘alles’ -geluid van de stofzuiger, het nat worden van het water in het badje. Tussen de vier en zes maanden neemt het heftige schrikken af. De Moro is dan geïntegreerd en overgegaan in een ‘volwassen’ schrikreflex. Met een geïntegreerde Moro-reflex kun je adequaat reageren op dat wat er gebeurt en ben je in staat om de balans tussen rust en actie te bewaken en te bewaren.

Bijnieren uitgeput
En soms gaat het anders. Dan integreert de Moro-reflex niet. Dan is er geen balans meer tussen actie en rust. Door de continue aanmaak van stresshormonen raken de bijnieren uitgeput, waardoor het immuunsysteem niet adequaat meer reageert. Het kind met een nog aanwezige Moro-reflex heeft vaak keel-neus-oor klachten, problemen met de luchtwegen, met de huid of reageert allergisch op voedingsstoffen. Door de stress wordt de suikerhuishouding ontregeld, waardoor stemmingswisselingen kunnen ontstaan.

Oplossing
Reflexintegratie kan uitkomst bieden. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en wat het is? Een tipje van de sluier is te vinden in de whitepaper.

Whitepaper downloaden? Klik hier!

Let op: Hierna dient u in te loggen, indien u nog geen SWP-account heeft kunt u deze gratis – binnen een minuut  - aanmaken.  Meer informatie over het boek, of het boek bestellen? Surf dan naar www.swpbook.com/2207.


12-05-2020