Gratis verzending vanaf €20

Video | 3,5 miljoen mensen hebben moeite met lezen, schrijven en/of digitale media. Hoe kun je deze groep in de toekomst verkleinen?


Video | 3,5 miljoen mensen hebben moeite met lezen, schrijven en/of digitale media. Hoe kun je deze groep in de toekomst verkleinen?

De coronacrisis …. Hoe staan we ervoor? Wat mag nu wel en niet binnen de intelligente lockdown? Hoewel iedereen via televisie en internet zo goed en volledig mogelijk geïnformeerd wordt, is belangrijke informatie over de coronacrisis voor bijna 1 op 5 Nederlanders lastig tot niet te volgen. Een deel hiervan is (ook nog eens) digibeet en heeft dus problemen met het huidige afstandsonderwijs, het thuis werken, deelname aan online sessies en trainingen, want zij zijn digitaal niet geletterd genoeg. In absolute aantallen gaat het om 2,5 miljoen laaggeletterden en 1 miljoen digibeten die moeite hebben met lezen en/of schrijven en/of het omgaan met digitale media. Wat kun je doen om deze groep in de toekomst te verkleinen?


1 op 10

In het boek Liefde voor Letters en lezen staat de doelgerichte stimulering van geletterdheid bij kinderen tussen 0 en 7 jaar centraal. Het beoogt als inspiratiebron een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van geletterdheid en daarmee de kans op (ook digitale) laaggeletterdheid wezenlijk te verkleinen. Dat is belangrijk, want nog steeds loopt ten minste een op de tien kinderen en jongeren het risico als laaggeletterde de maatschappij te betreden.

Video, boek & website Auteurs

Hetty van den Berg en Irma Land vertellen in de YouTube-video 'Voorkom  laaggeletterdheid' hoe je met het boek, inclusief de bijbehorende website, laaggeletterdheid kunt voorkomen. Bekijk hier de YouTube-video en bestel Liefde voor Letters en lezen.


22-05-2020