Gratis verzending vanaf €20

Whitepaper Varen op veerkracht| Handvatten voor lesgeven in tijden van stress


Whitepaper Varen op veerkracht| Handvatten voor lesgeven in tijden van stress

Hoewel de coronamaatregelen zijn versoepeld hebben veel kinderen nog steeds last van extra stress. Dit blijft nog wel even. Gelukkig kunnen de meeste kinderen deze stress met steun uit hun omgeving goed hanteren en is hun veerkracht voldoende om als deze periode voorbij is weer van de stress te herstellen. Toch kunnen alle kinderen hier de komende periode steun vanuit school bij gebruiken.

In de onderstaande whiteper geschreven door Leony Coppens (klinisch psycholoog en auteur van Lesgeven een getraumatiseerde kinderen) &  Naomi Vandamme (gz-psycholoog en auteur van Veerkracht bij kindertrauma) adviezen en praktische ideeën die leerkrachten kunnen helpen zo goed mogelijk les te geven en steun te bieden in een periode die voor iedereen stressvol is. Varen op de veerkracht en het versterken daarvan bij kinderen en leerkrachten staat hierin centraal.

Chronische traumatisering
De auteurs delen hieronder hun kennis over de impact van chronische traumatisering op de ontwikkeling van kinderen. Hun inzichten hebben zij gecombineerd met jarenlange praktijkervaring in het werken met getraumatiseerde kinderen, zowel thuis als op school en in individuele behandelingen en (ouder-)begeleidingen. Hieronder enkele hulpmaterialen, horend bij het boek Lesgeven een getraumatiseerde kinderen.

Hier kunt u de werkbladen downloaden.
Hier kunt u de bijlagen downloaden.

Download hier de whitepaper
Om de whitepaper te bekijken dient u in te loggen, geen account? Deze maakt u binnen 1 minuut aan.


05-06-2020