Gratis verzending vanaf €20

Hoera de kogel is door de kerk! ‘Onze vrijheid zit in een wurg greep en daar kunnen we wat aan doen!'


Hoera de kogel is door de kerk! ‘Onze vrijheid zit in een wurg greep en daar kunnen we wat aan doen!'

Op 1 september verschijnt mijn boek: ‘Onze vrijheid zit in een wurggreep. En daar kunnen we wat aan doen!’. De eerste gedachten hierover borrelden op in de zomer van 2019. Ik zat midden in een reeks van gesprekken over kritische en rebelse professionals. Aanleiding was mijn boek Rebel met een reden. 

Geleidelijk bewogen deze gesprekken zich steeds meer in de richting van de vraag hoe vrij professionals zijn om echt te doen wat nodig is voor doelgroep of samenleving. Een vraag die op een regenachtige middag in een klein lokaaltje in Den Haag werd verbonden met die andere belangrijke: Hoe vrij zijn wij als individu om te doen wat goed is voor onszelf en onze dierbaren? Hoe vrij zijn wij om te doen wat wij wenselijk en nodig vinden met het oog op onze gezondheid, ons welzijn, of de kwaliteit van onze samenleving?

Een gesprekspartner stelde voor dat ik hierover maar eens een boek moest schrijven. Van het een kwam het ander… De titel geeft natuurlijk al het nodige weg. Mijn conclusie is dat het niet goed gaat met onze vrijheid. Deze zit in een steeds strakker wordende wurggreep. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. We kunnen onze vrijheid beschermen.

Een column van Jos van der Horst. In aanloop naar 1 september publiceert hij wekelijks een column. Van der Horst (1956) is een veranderkundige en marketingmanager met een jarenlange ervaring in het publieke domein.

Meer weten informatie over Onze vrijheid zit in een wurggreep is te vinden via de link.


08-06-2020