Gratis verzending vanaf €20

Doen wat werkt met hart en ziel, download nu de whitepaper!


Doen wat werkt met hart en ziel, download nu de whitepaper!

Werken in het onderwijs is geweldig, maar het kan ook een geweldige uitdaging zijn. Er zijn veel leraren met burn-out klachten, er is een lerarentekort, er is een groep leerlingen met leerproblemen en/of gedragsproblemen en dan komt daar de stress en onzekerheid van de coronacrisis nog bij. Hoe kun je je als leerkracht staande houden en plezier blijven houden in je werk? Hoe kun je de kinderen ondersteunen? Hoe kun je randvoorwaarden organiseren, zodat je, ook onder moeilijke omstandigheden, een goed leerklimaat kunt creëren in de klas?


Omgaan met nare gevoelens en gedachten
Bij acceptatie en commitmenttraining (ACT) bevorderen we de ‘psychologische flexibiliteit’ van mensen. Hoe hoger de psychologische flexibiliteit hoe beter je in staat bent om met nare gevoelens en gedachten om te gaan en hoe beter je in staat bent om koers te houden in je leven en de dingen te doen die waardevol voor je zijn. Deze vaardigheden kun je als leerkracht trainen bij jezelf, waarna je ze kunt overdragen aan de kinderen. Dat maakt het werk een stuk lichter.

'Handvatten om door te geven'
In de onderstaande whitepaper geven Maaike Steeman en Femke Klomp handvatten over hoe om te gaan met nare gevoelens en gedachten. Dit whitepaper is gebaseerd op het boek Psychologische flexibiliteit in het onderwijs (verwacht in september 2020). 

Baanbrekende inzichten 

In het boek staan de nieuwste en baanbrekende inzichten vanuit gedragswetenschap en evolutiewetenschap en het maakt de vertaalslag naar de mens achter de leerkracht en de dagelijkse onderwijspraktijk in vorm van acceptatie- en commitmenttraining.

Download hier de whitepaper
Om de whitepaper te bekijken dient u in te loggen, geen account? Deze maakt u binnen 1 minuut aan.

Aankondiging
Op 4 november geven de auteurs een webinar over werken in het onderwijs. Benieuwd naar de inhoud? Houd de boekpagina in de gaten of de website van Logacom. Binnenkort meer informatie.


15-06-2020