Gratis verzending vanaf €20

Waarom juist dit het moment is om te werken aan leefstijlverandering


Waarom juist dit het moment is om te werken aan leefstijlverandering

Waarom is juist nu het moment om te werken aan een positieve leefstijl? Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom leggen uit waarom positieve leefstijlverandering zo belangrijk is en ook hoe je terugval daarin kunt voorkomen. Verder vertellen zij hoe hun boeken je daarbij helpen. Of je nu coach, behandelaar of cliënt bent. Ingrid is hoogleraar Preventie Volksgezondheid aan de Vrije Universiteit. Wil heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en meerdere verandertrajecten begeleid.


Terugval en verleiding
Sinds Covid 19 is alles anders. Dagelijkse routines zijn omgegooid en ongezonde gewoontes kunnen niet meer. Ondanks alle narigheid biedt dit misschien ook een kans om deze ongezonde gewoontes, die je al langer in de weg zaten, nu echt te veranderen. 

Het boek Terugval en verleiding biedt je een steuntje in de rug om naar een gezond gewicht te gaan door je leefstijl en eetpatroon stap voor stap te veranderen. Daarbij is er ruimschoots aandacht voor de moeilijke momenten en verleidingen die je onderweg tegenkomt.

Niet onbelangrijk:
De methode is wetenschappelijk onderbouwd en biedt je de kans op een blijvend resultaat.

Positieve leefstijlverandering 
Leefstijl stond al volop in de belangstelling en met de komst van Covid 19 is dit alleen maar meer geworden. Mensen vragen zich af of ze tevreden zijn met hun manier van leven en met hun leefstijl. De samenleving is in korte tijd veranderd, en daarmee ook ons dagelijks leven met alle vaste routines en gewoonten. Daarmee is er ondanks alle narigheid ook een kans om leefstijlgewoonten waar mensen al langer last van hadden te veranderen. Steeds meer mensen zoeken daarbij coaching en begeleiding.

Het boek Positieve leefstijlverandering is er voor professionals die mensen begeleiden bij een leefstijlverandering. Wetenschappelijk onderbouwde theorieën worden op een praktische manier vertaald naar de praktijk. De werkbladen die bij het boek horen maken het eenvoudig om met jouw coachee aan de slag te gaan.


24-06-2020