Gratis verzending vanaf €20

Zebra | Vrolijk prentenboek met een serieuze ondertoon en concrete tips


Zebra | Vrolijk prentenboek met een serieuze ondertoon en concrete tips

Zebra gaat over verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Het verhaal biedt een manier om moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken, zoals ziekte, depressie en rouw. Achter in het boek zijn hiervoor activiteiten opgenomen. Het boek is toegankelijk voor iedereen en ook zeer geschikt voor (jonge) kinderen met ouders met psychiatrische problematiek. 
 

Bij het boek is een interactieve voorstelling gemaakt in de vorm van een verteltheater. De voorstelling probeert moeilijke thema's als psychiatrische problematiek bij ouders en naasten bespreekbaar te maken. De voorstelling is geschikt voor jonge kinderen en kan ingezet worden in de kinderopvang en de onderbouw van het basisonderwijs. 

Over de auteur
Arlette van Ipenburg deed de Pabo aan de Haagse Hogeschool en ontmoette tijdens haar stage haar man. In 1999 ging ze werken in het openbaar onderwijs in Leiden. Na een moeilijke periode werd duidelijk dat ze een bipolaire stoornis had en werd ze afgekeurd voor het onderwijs. Ze koos ervoor om met kinderen te blijven werken en stapte over naar de buitenschoolse opvang. Daar werkte zij 12 jaar als pedagogisch medewerker totdat zij besloot om creatief activiteitenbegeleider te worden. Toen zij zelf kinderen kreeg schreef en illustreerde zij het boek Zebra.

Lees hier meer en bestel het boek!


14-07-2020