Gratis verzending vanaf €20

Trauma en veerkracht | 3e gewijzigde druk. Extra aandacht voor seksueel misbruik


Trauma en veerkracht | 3e gewijzigde druk. Extra aandacht voor seksueel misbruik

In deze derde gewijzigde druk is extra aandacht voor seksueel misbruik, een thema dat nu zeer actueel is. Veel jongeren kijken naar pornosites, maar weinigen weten het verschil tussen intimiteit en seksualiteit.

Wat gebeurt er na een confrontatie met een ingrijpende gebeurtenis?
- Welke klachten zijn normaal?
- Moet er therapeutische hulp gezocht worden?
- Wat kan ik doen als hulpverlener?

Er is veel geschreven over trauma en post traumatische stress (PTSS) klachten. Ook in de media en helaas vaak naar aanleiding van spraakmakende gebeurtenissen. Begrippen als trauma en PTSS worden gemakkelijk door elkaar gehaald en zo veelvuldig gebruikt dat iets al snel een trauma genoemd wordt en er verwezen wordt naar gespecialiseerde opvang.

Dit boek legt uit wanneer gespecialiseerde hulp echt nodig is en wanneer het juist beter is deze (nog) niet in te zetten. Mensen hebben ook eigen mogelijkheden (veerkracht) om op een gezonde manier om te gaan met die ingrijpende gebeurtenis. Uiteraard kunnen hier normale reacties en klachten op volgen. Trauma en veerkracht legt uit hoe we dit kunnen begrijpen en ondersteunen. Al dan niet met gespecialiseerde hulp.

Dit praktijkboek geeft naast kennis ook vele praktische handvatten en is met name geschreven voor hulpverleners (sociaal domein, pedagogiek, psychologie, ggz, coaching) maar is ook zeker toegankelijk en leesbaar voor anderen.

Over de auteur
‘Trauma was altijd aanwezig’
Luuc Smit groeide op in een gezin, waar trauma elke dag aanwezig was. Tegenwoordig is hij hogeschool docent aan de University of Applied Sciences in Vlissingen en heeft 35 jaar ervaring als hulpverlener met psychotrauma. Daarnaast werkt hij momenteel nog als hulpverlener bij het Zeeuws Kollektief voor Haptonomie.

Lees hier meer en bestel!


16-07-2020