Gratis verzending vanaf €20

LVB: Meer meedoen


LVB: Meer meedoen

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen vaak tegen problemen aan op school of het werk, omdat hun beperking niet wordt herkend of erkend door hun omgeving. Het is namelijk niet altijd duidelijk dat iemand een licht verstandelijke beperking heeft. Hierdoor kan het beeld ontstaan dat iemand niet wil, terwijl het meer een kwestie is van niet kunnen. Tijdige signalering en begeleiding op school, besef bij de werkgever en ondersteuning vanuit de omgeving kunnen de problemen rondom het meedoen van mensen met een LVB verminderen.

Op 1 september is er een SCP-rapport uitgekomen over mensen met LVB. De Volkskrant weidde een artikel over de slechte herkenbaarheid van LVB in de praktijk aan de hand van het levensverhaal van Andries Lever.

Meer kennis

Informatie over LVB is volop te vinden in de digitale kennisbank sociaaldigitaal.nl, maar uiteraard ook in de gedrukte boeken en tijdschriften via swpbook.com. Met als klap op de vuurpijl de splinternieuwe thema-editie van het tijdschrift SOZIO. En er is uiteraard binnenkort (op 15 september) het landelijke LVB-Congres waar alle deelnemers ook deze editie uitgereikt krijgen.


02-09-2020