Gratis verzending vanaf €20

19 sept | Dag van de Diëtist


19 sept | Dag van de Diëtist

Op 19 september vieren we de Dag van de Diëtist. De Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) heeft in heel het land initiatieven georganiseerd. Hiermee hoopt de NVD te laten zien dat diëtisten niet alleen helpen bij overgewicht, maar veel algemener kunnen bijdragen aan het stimuleren van gezonde levenspatronen en het voorkomen of verminderen van hart- en vaatziekten, kanker, maag-, darm- en leverziekten en diabetes. En volwassenen zijn niet de enige die fit horen te zijn: kinderen ook! Een gezonde levensstijl is belangrijk voor iedereen. Vakblad KIDDO is momenteel bezig met een Special Gezonde Kinderopvang en onderstaande boeken over gezondheid kunnen u hierbij helpen.

 

 

Positieve leefstijlverandering
Wat elke professional moet weten over leefstijl- en gedragsverandering
Ingrid Steenhuis & Wil Overtoom

€ 29,00  |  ISBN 9789088507489  |  168 pagina's

Het boek Positieve leefstijlverandering is onmisbaar voor hulpverleners GGZ, (leefstijl)coaches, diëtisten, psychologen, etc die cliënten begeleiden bij gedragsverandering en -behoud. Het is een bruikbaar naslagwerk van relevante en actuele wetenschappelijke inzichten, gekoppeld aan concrete uitvoeringen, oefeningen, tips en interventies in de dagelijkse praktijk.

“Nog niet eerder zijn vanuit zoveel verschillende sectoren instrumenten bijeengebracht om toe te kunnen passen bij een diversiteit van cliënten en kwetsbare cliëntgroepen.”
- Janine Dolk, diëtiste

Lees meer & bestel

Eetgedrag in balans
Een gezonde eetopvoeding Thuis en in de kinderopvang
Junilla Larsen

€ 18,00  |  ISBN 9789088508769  |  104 pagina's

Waarom is het erg om kinderen één glas ranja te geven, of één koekje? En wat is beter: tussendoortjes op een vast moment op de dag, of op het moment dat een kind er zelf om vraagt? Deze vragen worden allemaal beantwoord in Eetgedrag in balans, een onmisbaar boek voor elke ouder en pedagogisch medewerker die begaan is met het eetpatroon van (zijn) kind(eren). Het bevat verschillende tips en strategieën om kinderen aan te moedigen om gezonder te leven, waaronder trucjes om ze meer fruit en groenten te laten eten. Een absolute aanrader!

Lees meer & bestel

Terugval en verleiding
De kunst om afgevallen te blijven
Ingrid Steenhuis, Wil Overtoom

€ 23,00  |  ISBN 9789088506222  |  152 pagina's

Terugval en verleiding is een welkom hulpboekje voor iedereen die wel eens heeft geprobeerd af te vallen of afgevallen te blijven. Verleidingen liggen constant op de loer en maken het moeilijk om je dieet vol te houden. Het boek richt zich, in tegenstelling tot veel andere dieet- en afvalboeken, zowel op gedragsverandering als op gedragsbehoud. Bovendien worden zowel fysieke als mentale obstakels en tegenslagen besproken, waardoor het een veelomvattend en zeer herkenbaar verhaal is voor veel mensen. 

“Dit boek gaat in op gedragsbehoud en niet alleen op gedragsverandering. Het is wetenschappelijk onderbouwd en dit wordt op een leuke manier vertaald naar praktische oefeningen die in de diëtistenpraktijk te gebruiken zijn.”
-Marianne Wind, diëtist.

Lees meer & bestel!

Ga de uitdaging aan!
Ontdek waarom gezond leven belangrijk is
Rebecca Rijnders

€ 17,00  |  ISBN 9789085606666  |  72 pagina's

Met hoofdstuktitels als ‘Dit is jouw lijf’ en ‘Dit is jouw toekomst’ spreekt Rebecca Rijnders kinderen direct aan om actief aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl. Ze wil kinderen het belang laten zien van een gezond dieet en genoeg lichaamsbeweging. Het boek is echter niet alleen gericht op kinderen, maar kan ook uitstekend worden gebruikt door ouders, leerkrachten of kinderartsen om kinderen te stimuleren gezonder te leven. Het boekje bevat verschillende tips, trucs, maar ook quizzen waarmee je je kennis over gezondheid kunt testen met vragen als ‘Word je dik van veel slapen?’ of ‘Zijn slanke mensen gezond?’. Ga jij de uitdaging aan?

Lees meer & bestel


15-09-2020