Gratis verzending vanaf €20

Auteur Partners door dik en dun bij NH Radio: "Een op drie relatiedip na geboorte kind"


Auteur Partners door dik en dun bij NH Radio: "Een op drie relatiedip na geboorte kind"

,,Het boek Partners door dik en dun had mij twee jaar geleden goed kunnen helpen, want als kersverse moeder is een goede relatie met je partner het belangrijkste. Dat wordt vaak vergeten”, opent June Hoogcarspel van Radio NH. De radiomaker sprak donderdagochtend met Marieke Lips over het nieuwe boekje Partners door dik en dun, waarin kersverse ouders achtergrondinformatie en tips vinden om hun partnerrelatie goed te houden na de geboorte van een kindje. 


Marieke Lips weet uit ervaring dat je als ouder niet alleen maar op een roze wolk zit. Twee jaar geleden werd zij moeder. "Er veranderen veel dingen als je een kindje krijgt”, reageert Lips, die werkt als kind- en gezinscoach. Het boekje schreef zij samen met Lianne van Lith. 

Een op de drie
"Een op de drie jonge stellen krijgt te maken met een relatiedip. Niet alleen vanwege slaaptekort, je eigen jeugd of een andere kijk op opvoeding, maar ook omdat je elkaar leert kennen in een andere rol”, vervolgt Lips, die zelf graag het boekje had willen hebben als kersverse ouder. Benieuwd waarom? Scrol dan naar onderen en klik op de link van NH Radio. 

‘Besluit met muisjes’
Het boekje is geschreven in het kader van ‘Besluit met muisjes’, een preventief programma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Diverse ouderstellen en professionals hebben meegedacht over de inhoud van het boek.

Eerste exemplaar  
Woensdag 23 september jongstleden nam Andre Rouvoet (voorzitter van GGD GHOR Nederland) het eerste exemplaar in ontvangst. Hij deed dat op het 5e Echtscheidingscongres

Het volledige fragment is te beluistern via de website van NH Radio. Onderaan het nieuwsbericht is het fragment te vinden. 
Eerder sprak Lips ook met Radio 1. Dat interview is te beluisteren via de site van NPO Radio 1.

Lees hier meer en bestel het boek. Bij grote afnames gelden interessante kortingen.

 


15-10-2020