Gratis verzending vanaf €20

Al bekend met de traumatherapie Flash 2.0?


Al bekend met de traumatherapie Flash 2.0?

Flash 2.0 is, net als EMDR, een effectieve manier om traumatische herinneringen van hun emotionele lading te ontdoen. Het werkt goed bij (complexe) trauma’s en angsten. Cliënten waarbij nare herinneringen niet vervagen met EMDR blijken wel baat te hebben bij Flash 2.0. Deze praktijkervaring wordt nu wetenschappelijk onderzocht.

Dit boek beschrijft de laatste inzichten en toepassingen op dit gebied. Waarom kan de een wel goed tegen stress en de ander niet? Waarom blijft de ene akelige herinnering wel hangen en de andere niet? En wat doe je als je voortdurend angstig blijft? Welke therapie helpt dan en wat kun je er zelf aan doen? Hoe zorg je ervoor dat je je eigen tolerantie voor stress kunt vergroten?

Al deze vragen worden in dit boek beantwoord aan de hand van casussen en een heldere uiteenzetting van de nieuwste traumatherapieën als EMDR 2.0, Flash (2.0), CT, HAT en de Woosh-techniek. Carien Karsten laat zien hoe deze zijn ontstaan uit de laatste inzichten van neurobiologie en hersenonderzoek.
Dit boek biedt houvast voor ieder die anderen – of zichzelf – wil helpen om beter met stressvolle situaties om te kunnen gaan en/of trauma’s te verhelpen. Het is geschreven voor psychologen, psychotherapeuten, psychiaters en professionals die werken met trauma en stressgerelateerde klachten.


Over de auteur
Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out. 

 Media 
Twee vuisten tegen de corona-angst (Intermediair) 
Behandeling tegen corona-angst (NRC)

 

17 dec | Webinar snelle effectieve traumatherapieën

*Boek 'Hoe swipe je een trauma weg' is inbegrepen bij deelname

Op neurobiologie en hersenwerking gebaseerde therapieën nemen een grote vlucht vanwege hun effectieve werking. Zo heeft EMDR eind vorige eeuw voor traumabehandeling veel in gang gezet. Inmiddels zijn er weer snellere, effectieve traumatherapieën. Tijdens het webinar bespreekt Carien Karsten de achtergrond en toepassing van deze nieuwe traumatherapieën zoals EMDR 2.0, Flash 2.0, HAT en Woosh-techniek.

Ontdek de nieuwste inzichten op het gebied van hersenonderzoek en neurobiologie, en ervaar zelf hoe je trauma’s snel en effectief identificeert en kan behandelen. 
 

Lees meer over de webinar


22-10-2020