Gratis verzending vanaf €20

Dag van de Mantelzorg


Dag van de Mantelzorg

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Onderstaande boeken over (mantel)zorg kunnen u hierbij helpen.

Op je blauwe ogen
Verbinden en vertrouwen in de zorg
Jac de Bruijn, Judith Coolen & Marijke Doevendans

€ 21,90  |  ISBN 9789088509605  |  152 pagina's

Het is onmogelijk om het er niet over te hebben: verbinden en vertrouwen in de zorg. We vertrouwen soms blindelings, volstrekt naïef of vanuit noodzaak omdat we ons afhankelijk voelen. Of geloven we gewoon echt dat de ander doet wat beloofd wordt? Verbinden en vertrouwen zijn sleutelwoorden in de zorg. Als ergens, dan daar en juist nu! De tijd waarin een pandemie ons treft. In deze bundel vind je alledaagse ervaringen, gedachten en ideeën over verbinden en vertrouwen in de zorg.

Lees meer & bestel

Een hart vol verhalen
Voorleesboek voor ouderen Met illustraties van Laura Boomsma
Desirée van Keulen

€ 19,00  |  ISBN 9789088501647  |  146 pagina's

Dit boek biedt twaalf sfeervolle, toegankelijke verhalen, bestemd voor wie niet meer zelfstandig leest. De gebeurtenissen en personages zijn herkenbaar als ‘van vroeger’. Mantelzorgers, vakkrachten en vrijwilligers uit de zorg kunnen de verhalen voorlezen. 

Lees meer & bestel

De relatie
Persoonlijk contact als basis voor waardevolle zorg
Audry van Vulpen & Pieter Verdoorn

€ 19,00  |  ISBN 9789088508752  |  152 pagina's

Een persoonlijke relatie is een belangrijke voorwaarde voor goede, waardevolle zorg. Maar hoe kan die relatie ook bijdragen aan kwaliteit van leven? Hoe bepalend zijn empathie, vertrouwen en nabijheid daarbij? En wat zijn de kenmerken van waardevolle zorg? 

Lees meer & bestel

Door stil te staan kom je verder
Een andere kijk op 'probleemgedrag'
Geert Bettinger

€ 26,00  |  ISBN 9789088505959  |  208 pagina's

Geert Bettinger, trainer en coach, geeft aan de hand van casussen inzicht in de processen die ten grondslag liggen aan het ‘probleemgedrag’. Hij noemt dit consequent signaalgedrag. Door middel van reflectievragen staat hij stil bij de beschreven problematiek en biedt daarmee begeleiders, verzorgenden, verpleegkundigen, mantelzorgers de mogelijkheid de signalen vanuit een ander perspectief te bekijken. Zijn visie biedt een houvast in de dagelijkse praktijk van de hulpverlening en bejegening van cliënten met ‘probleemgedrag’. 

Lees meer & bestel


10-11-2020